Мелодија на музичка кутија

/производи/музичка кутија/

Формирана во 2018 година, аутфитот за хорор панк рок Warish го предводи пејачот-гитарист Рајли Хок (Петир), син на скејтборд ѕвездата Тони Хок, кој управува со кафуле во продавница за плочи во Оушнајд наречено Steel Mill Coffee.Поддржано од тапанарот Брус МекДонел, дебитантското истоимено EP беше објавено пред неколку недели на RidingEasy Records, на кое му претходеше сингл за „Fight“ помеѓу преработка на песна на австралискиот бенд Colored Balls, „Human Being“.Тие штотуку испуштија сингл од две песни, „Runnin' Scared“ и „Their Demise“, и двете од нивното претстојно второ EP и најверојатно ќе бидат слушнати кога ќе свират на Belly Up на 27 јуни. „Сакавме да направиме поедноставни рифови и забавно шоу во живо“, вели Хок од песните со вкус на Сиетл.„Малку повеќе панк, малку гранџ, малку злобен“.Националната турнеја започнува на 20 септември во Портланд, ИР, што ќе трае до ноемврискиот Левитационен фест во Остин, со поголемиот дел од датумите со локални сограѓани без Земја.

Новото EP со седум песни на Мајк Пинто, The Sugarshack Sessions, содржи акустични преработки на минатите песни од Пинто со целосен опсег, придружени со видеа на YouTube за секоја песна.Изданието ќе биде поддржано во јули и почетокот на август со отворање за Long Beach Dub All-Stars и Aggrolites на втората половина од нивната национална турнеја.

Блуз дуото Little Hurricane ќе го промовира нивниот претстоен албум Love Luck (докажува на 9 август) со турнеја што започнува на почетокот на август, а ќе се појави во Music Box на 11 октомври.

Блуз рокерите Black Market III тргнуваат низ Калифорнија, Невада, Јута и Колорадо на вториот дел од нивната турнеја „Дашборд Исус“ што ќе трае од 15 јуни (во „Хулис Ла Меса“) до 1 август.

Чип и Тони Кинман: Звучи како музика (која треба да се појави на 28 јуни) содржи 22 досега неиздадени изведби на Чип Кинман и неговиот покоен брат Тони.Прегледот на кариерата вклучува песни од нивниот панк бенд од 70-тите Дилс, пионерите на кравата панк Rank And File, индустриските рокери Blackbird и кантри бендот наречен Cowboy Nation.Избрани од Чип и преземени од архивите на браќата, обновените и преработени траки го следат нивното патување со фотографии, ефемери и нови белешки од Чип (кој исто така е вклучен во новата книга напишана од Џон До од X, More Fun во Новиот свет: The Unmaking and Legacy of LA Punk).

Switchfoot (чиј натпревар и концерт за сурфање Bro-Am ќе се одржат на 29 јуни на Moonlight Beach) штотуку го објавија своето Live From the Native Tongue Tour EP (Fantasy Records), дигитално издание со шест песни, кое содржи пет песни во живо снимени во Tabernacle во Атланта. , GA заедно со оригиналната верзија на албумот „Native Tongue“.

Новата мелодија на „Патологија“, „Хиероглифи на цементни ѕидови“, го прикажува нивниот претстоен албум Reborn to Kill, кој треба да се појави на 9 август преку Pavement Entertainment.Снимено во студиото Sharkbite во Оукленд со продукција и мастеринг на Зак Орен (Machine Head, Suffocation), меѓу гостите е и пејачот на Black Dahlia Murder, Тревор Стрнад.Албумот ќе биде поддржан од турнеја со Narcotic Wasteland која завршува на 30 август во Brick by Brick.

„За жал, NEIN нема да снима или да свирка повторно“, известува Клифорд Марсијал Џомуад.„Немам никакви планови за ништо друго со нив во иднина.Но, тоа беше одлично возење за повторно обединување и ние навистина ги цениме сите вас кои не следевте низ годините“.

Поранешниот гитарист на Some Girls, Нејтан Џојнер, се здружи со Ерик Пол и Пол Виера, од бендот на Род Ајленд, Кинески ѕвезди, за да формираат нова група, Psychic Graveyard.Тие штотуку дебитираа Loud As Laughter и ќе играат сода бар на 31 јули.

© 2019 Сан Диего Читач.Сите права се задржани.Ниту еден дел од оваа страница не смее да се репродуцира без наша писмена дозвола.


Време на објавување: 20.06.2019